In 2011 heeft Stefan Schoonhoven het entrainement van zijn vader Hubert overgenomen. Vader Hubert had in het verleden onder meer succes met de bekende fenomenen Herbie W en Leen van Camstra en won alles in zijn carrière wat er te winnen viel. Hij is nu nog steeds werkzaam in het bedrijf van zijn zoon.

Stefan zijn carrière startte met de op zijn advies gekochte Ziezolo die in twee jaar tijd heel veel koersen op zijn naam schreef. Hierna volgden nog vele paarden die onder Stefan tot bloei kwamen waardoor veel eigenaren de weg naar stal Schoonhoven wisten te vinden. Het bedrijf van Stefan groeide naar de stal die het nu is en beleefde de afgelopen jaren vele successen!

Afwisseling in de training vindt Stefan erg belangrijk, daarmee houdt je de paarden fris. Daarom wordt er naast het trainen op de baan veel gelongeerd, onder het zadel gereden en komen de paarden in de molen of lekker buiten. Naast de training is rust ook erg belangrijk en daarom lopen de paarden op entrainement Schoonhoven dagelijks buiten in de wei en of paddocks.

In 2014 heeft entrainement Schoonhoven veel successen in Frankrijk behaald en daarmee is ook een mooie samenwerking ontstaan met franse eigenaren en staan er veel franse paarden op stal. Als de paarden uitgekoerst zijn wordt altijd naar een goede plek gezocht waar het dier als recreatiepaard zijn eigenaar nog veel plezier kan geven of kan genieten van zijn pensioen.

 

              Herbie W       Leen van Camstra       2       Yesterday, wint Breeders crown 2012